Stresové testovanie bánk - Jurčišin, Rastislav; Radová, Jarmila; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá tematikou stresových testov so špecifickým zameraním na testy prevádzané Európskou Bankovou asociáciou a zároveň so zreteľom na finančnú krízu v rokoch 2007 a 2008. Tento nástroj slúži na zhodnotenie finančnej stability a všeobecného zdravia celého finančného sektoru vôbec. Prišiel ako odpoveď na jednu z najkatastrofálnejších finančných kríz, ktoré kedy finančný sektor postihli. V úvodnej časti práce sa budem venovať celej základnej tematike finančnej stability a spomeniem pojmy ako „Black Swan“, Systémové riziko či finančná kríza 2007-2008. V praktickej časti tejto práce sa budem venovať výhradne vyhodnoteniam stresových testov z roku 2018, ale rovnako aj ich metodike a nastaveniu nepriaznivých scenárov. V záverečnej kapitole sa Vám pokúsim načrtnúť aplikáciu stres testov z roku 2018 na dvoch vybraných bankách z dôb finančnej krízy 2007/2008 a následne sa pokúsim zodpovedať, nakoľko vierohodne a či vôbec sa tieto testy dajú použiť na historické dáta.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses