FINANČNÍ ANALÝZA A PROGNÓZA BUDOUCÍHO VÝVOJE FIRMY KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS CZECH, SPOL. S R.O. - Šljivić, Milica (2019)
Cílem mé práce je zjistit a vyhodnotit finanční situaci společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., v časovém úseku za fiskální rok 2013 - 2017 a na základě toho posoudit budoucí vývoj a případně navrhnout řešení ke zlepšení finančního zdraví společnosti. V úvodní častí popíšu metodiku a ukazatele, které jsem použila pro analýzu, představím samotnou společnost a její konkurenty na českém trhu. V hlavní části se zaměřím na horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatelé, ukazatel tvorby hodnoty EVA, bonitní ukazatel a SWOT analýzu. Všechny ukazatele budu počítat i pro konkurenty a porovnám s výsledky Konica Minolty. V závěrečné části se budu zabývat prognózou budoucího vývoje. Na základě finanční analýzy a osobních poznatku vytvořím posudek a doporučení pro další vývoj společnosti.