Agilní projektový management v bankovním prostředí - Janků, Martin; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce s názvem “Agilní projektový management v bankovním prostředí” je zaměřena na agilní projektový management a vnímání jeho výhod a omezení. Hlavním cílem práce je identifikace výhod a omezení konkrétních projektů v bankovním prostředí a vytvoření sady doporučení, které by mohly pozitivně ovlivnit řízení agilních projektů v dané bance. Práce se opírá o data z dotazníkového šetření mezi členy 3 agilních vývojových týmů a zohledňuje vnímání všech rolí účastnících se agilního projektu jak ze strany IT, tak i businessu. Hlavní část dotazníku, týkající se výhod a omezení agilního vývoje, byla vytvořena pomocí syntézy výsledků literární rešerše odborných prací, zabývajících se danou problematikou. Vytvořená sada doporučení je reakcí na okolnosti zjištěné dotazníkovým šetřením a v závěru naplňuje svoji ambici a je využita managementem sledované banky při rozhodování o budoucnosti agilního vývoje ve společnosti.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses