Tekutá modernita & tekutá organizace & tekutá pracovní síla - Balounová, Radka; Šimůnek, Michal, 1976-; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce se zabývá konceptem tekuté modernity polského sociologa Zygmunta Baumana a zkoumáním vlivu tekutého prostředí na činnost organizace, která v něm působí. Práce zahrnuje popis možností využití Baumanových teoretických úvah v řídících procesech organizace. Práce je pak také zaměřena na popis vývoje společnosti od pevné modernity do modernity tekuté na základě Baumanova konceptu a popis vývoje teorie řízení organizace od klasického managementu až po teorii tekuté organizace. Součástí práce je kvalitativní výzkum provedený ve vybrané společnosti, která se pohybuje v prostředí, které lze označit za značně tekuté. Na základě polostrukturovaných rozhovorů s jednatelkou a zaměstnanci vybrané společnosti je ověřena platnost a využitelnost Baumanových úvah v praxi a v závěru práce jsou navržena doporučení pro management firmy, která byla v rámci výzkumu zkoumána.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: postmoderní společnost; projektový management; sociologie organizace; management změny; teorie organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; postmodern society; project management; organizational sociology; management of change; organization theory; master's theses