Katar a jeho mediační úsilí v novém tisíciletí - Jerhotová, Kristýna; Havlová, Radka, 1975-; Hlavsová, Aneta, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá mediačním úsilím Kataru během nového tisíciletí. Práce zkoumá celkem šest konkrétních katarských mírových úsilí v rámci občanských válek a vnitrostátních konfliktů v Palestině, Jemenu, Dárfúru, Libanonu, Libyi a Sýrii. Na jednotlivých případech je poté sledován vývoj katarského zapojení, rozdíly a změny v jednotlivých úsilích. Hlavním cílem práce je zjistit, zdali Katar jako mediátor ve svých mediačních/mírových pokusech uspěl či nikoliv. Kromě toho práce sleduje formování a vývoj katarské zahraniční politiky v rozmezí více než 20 let, od 1995 do roku 2018.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses