Porovnání vybraných bug tracking nástrojů - Sumarová, Zuzana; Doucek, Petr, 1960-; Hološka, Jiří, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá komparací vybraných bug tracking nástrojů, které slouží pro správu defektů v rámci testování softwaru. Jejím hlavním cílem je vytvořit postup pro hodnocení bug tracking nástrojů (reportovací nástroje pro zaznamenávání defektů v softwaru) pro malé a střední podniky v kontextu s defekt managementem. Mezi dílčí cíle patří objasnění základních pojmů testování softwaru, zmapování kritérií pro porovnávání nástrojů a jejich zhodnocení.Nejprve je v diplomové práci objasněna oblast testování softwaru (základní pojmy, definice, typy, druhy, techniky a metodiky testování) a defekt managementu (vymezení pojmů, role v rámci defekt managementu, příčiny defektů, životní cyklus defektu). Dále jsou v práci popsány vybrané nástroje pro správu defektů a jejich využití. Podstatnou součástí práce je stanovení kritérií a vah pro hodnocení nástrojů. Kritéria jsou zjištěna na základě metod pozorování, analýzy a metody rozhovoru. Aby bylo možné provést co nejrelevantnější výsledky jsou výpočty vah uskutečněny aplikací Fullerovy metody. Na základě provedených výpočtů jsou jednotlivé nástroje ohodnoceny, a tím je poukázáno na jejich využitelnost v praxi, především na klady a zápory každého nástroje.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses