Nasazení cloud technologií na středních školách - Nechayeva, Mariya (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití cloud technologií na středních školách. Je strukturována do dvou kapitol. V první kapitole jsou popsané teoretické aspekty cloud technologií obecně: pojem cloud technologie a jeho základní charakteristiky, jak se dělí, výhody a nevýhody využití. Také čtenáři poskytuje přehled o největších poskytovatelích cloud služeb, jejich cenové politice, nabídkách, sférách působení a postavení na trhu. Druhá část bakalářské práce se zabývá způsobem využití cloud technologie v praxi a jejím přínosem při využití ve školách. V kapitole je také popsána moderní generace žáků, generace Z, a státní podpora digitálního vzdělávání. Na konci se čtenář seznámí s případovou studií, která obsahuje popis a krátkou analýzu konkrétního využití cloud služeb v středních školách.