Marketing ve farmaceutickém sektoru zdravotnického systému - Koláčková, Markéta; Lešetický, Ondřej; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu marketingových aktivit farmaceutických společností. Konkrétně na léčivé prostředky kardiologické linie, tedy léků vázaných na lékařský předpis. V literární rešerši teoretické části práce je popsána problematika farmaceutického průmyslu a trhu léčiv. Také je zde popis marketingové komunikace a nástrojů marketingového mixu. Metodické část obsahuje popis využité metody a postup provádění kvalitativního výzkumu a naplnění cílů. Analytická část zahrnuje samostatné výsledky tří tématických okruhů zabývajích se využíváním konkrétních nástrojů komunikačního mixu, farmaceutickými reperezentanty a podporou produktu v jeho jednotlivých fázích. Na konci práce jsou konstituovány teorie ze získaných dat, které jsou následně diskutovány a shrnuty.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: farmaceutický průmysl; zdravotnický marketing; farmaceutické firmy; obchodní zástupci; léčivé přípravky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; pharmaceutical industry; medical marketing; pharmaceutical business enterprises; sales representatives; pharmaceutical preparations; master's theses