Limity pre vyššiu prosperitu krajín Vyšehradskej skupiny z makroekonomického hľadiska - Janošková, Michaela; Bič, Josef; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Rýchly ekonomický rast krajín Vyšehradskej skupiny v posledných rokoch poukázal na výhody týchto stále sa transformujúcich ekonomík. Postupne sa však začínajú stále viac a viac ukazovať/objavovať faktory, v ktorých krajiny V4 zaostávajú za vyspelými krajinami, a ktoré sú nevyhnutné k tomu, aby hospodársky rast a rast životnej úrovne mohol ďalej udržateľne pokračovať. Diplomová práca poukazuje na makroekonomickú cestu, ktorú krajiny V4 od roku 2000 prešli a dáva návrhy na riešenia problémov nedostatku kvalifikovaných pracovníkov, zlej dopravnej infraštruktúry, poddimenzovanej oblasti inovácií, odlivu dividend a ďalších. Zároveň sa autorka práce venuje aj často zanedbávaným nemateriálnym faktorom rastu životnej úrovne obyvateľov skúmaných krajín a navrhuje opatrenia vedúce k ich zlepšeniu.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses