Analýza návštěvnosti kin v České republice - Pfefferová, Veronika; Arltová, Markéta, 1970-; Blatná, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou návštěvnosti kin na vybraných ekonomických ukazatelích. Na základě této analýzy jsou ověřeny všeobecně známé předpoklady vysvětlující, na čem závisí návštěvnost kin v České republice mezi lety 2000–2018. Každá časová řada je nejprve analyzována samostatně, přičemž pozornost je věnována především zkoumání sezónnosti a stacionarity. Následně jsou odhadnuty modely jednostranné lineární závislosti včetně potřebné diagnostické kontroly reziduí jednotlivých modelů. Na základě vytvořených modelů jsou potvrzeny hypotézy o vztahu mezi návštěvností kin, celkovým počtem zaměstnaných osob a průměrné měsíčně mzdě. Zároveň je odhalena neexistence vztahu mezi návštěvností kin a obecnou mírou nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses