Postavení a potenciál agroturistiky v České republice - Syřínková, Adéla (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou postavení a potenciálu agroturistiky v České republice a přináší projekt na založení vlastní agrofarmy na fungující zemědělské farmě s vypracováním podnikatelského plánu. Teoretická část se věnuje teoretickým východiskům a analýze venkovského cestovního ruchu a agroturistiky v České republice. Zaměřuje se především na definice cestovního ruchu a charakteristiku venkovského cestovního ruchu a agroturistiky. Praktická část představuje přehled agrofarem s popisem jejich činnosti a specifik. Součástí této části je i zpracování dotazníkového šetření. Poslední částí práce je vlastní projekt na založení agrofarmy s podnikatelským plánem obsahujícím obchodní a marketingovou strategii, realizační plán a finanční plán. Cílem práce je analyzovat potenciál a postavení agroturistiky v České republice s ohledem na rozvoj cestovního ruchu a uvést vlastní projekt agrofarmy s podnikatelským plánem na její založení. Tato diplomová práce by měla seznámit se současným stavem agroturistiky v České republice, rozšířit povědomí o dané problematice a představit vlastní projekt.