Norsko jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Soukupová, Johana (2019)
Tato diplomová práce se zabývá Norskem jako destinací mezinárodního cestovního ruchu. Hlavním cílem diplomové práce je charakteristika této destinace. Mezi dílčí cíle práce pak patří zhodnocení potenciálu země pro cestovní ruch, zhodnocení současného stavu, odhad budoucích trendů a zhodnocení vztahů v rámci cestovního ruchu s Českou republikou. Destinace je nejprve identifikována především z pohledu geografie cestovního ruchu. Následně je analyzován cestovní ruch Norska, a to i včetně odhadu trendů do budoucna. Vztahům Norska a České republiky je věnována samostatná kapitola, kde jsou tyto vztahy rozebrány obecně ale i konkrétně v oblasti cestovního ruchu. Pro získání aktuálních a podrobných informací bylo dále provedeno i dotazníkové šetření a analýza nabídky cestovních kanceláří v České republice. Zjištěné informace byly závěrem shrnuty ve SWOT analýze a využity pro vlastní návrh produktu cestovního ruchu – zájezdu.