Norsko jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Soukupová, Johana; Vaníček, Jiří, 1944-; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zabývá Norskem jako destinací mezinárodního cestovního ruchu. Hlavním cílem diplomové práce je charakteristika této destinace. Mezi dílčí cíle práce pak patří zhodnocení potenciálu země pro cestovní ruch, zhodnocení současného stavu, odhad budoucích trendů a zhodnocení vztahů v rámci cestovního ruchu s Českou republikou. Destinace je nejprve identifikována především z pohledu geografie cestovního ruchu. Následně je analyzován cestovní ruch Norska, a to i včetně odhadu trendů do budoucna. Vztahům Norska a České republiky je věnována samostatná kapitola, kde jsou tyto vztahy rozebrány obecně ale i konkrétně v oblasti cestovního ruchu. Pro získání aktuálních a podrobných informací bylo dále provedeno i dotazníkové šetření a analýza nabídky cestovních kanceláří v České republice. Zjištěné informace byly závěrem shrnuty ve SWOT analýze a využity pro vlastní návrh produktu cestovního ruchu – zájezdu.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses