Analýza reálných dat návštěvnosti - Zavřelová, Michaela (2019)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním a popisem sezónních výkyvů časové řady návštěvnosti Zoologické zahrady hlavního města Prahy v období let 2010-2018. Sezónnost ukazatele návštěvnosti je popsána nejprve na měsíční časové řadě a následně na denní časové řadě. Dále je pak vytvořena predikce budoucího vývoje ukazatele celkové měsíční návštěvnosti pražské zoo. Poslední část této práce se zabývá závislostí celkové měsíční návštěvnosti na meteorologických podmínkách a následně na odhadu počtu turistů na území hlavního města Prahy. V úvodu této diplomové práce jsou stanoveny výzkumné hypotézy o existenci těchto závislostí. Výsledky této práce mohou být nápomocny vedoucím pracovníkům pražské zoologické zahrady, kteří dle predikcí budoucího vývoje a detailního rozboru sezónního kolísání, mohou získat představu o budoucím chování výše celkové návštěvnosti.