Cestovní ruch v Národním parku Šumava a Národním parku České Švýcarsko - Kantková, Kristýna; Kalábová, Markéta; Hilšerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá cestovním ruchem v Národním parku Šumava a Národním parku České Švýcarsko. Teoretická část práce představuje národní park a jeho význam pro cestovní ruchu, dále definuje přírodně orientovaný cestovní ruch a služby cestovního ruchu. Praktická část práce je zaměřena na hodnocení služeb nabízených na území národních parků. Území jsou zároveň zhodnocena SWOT analýzami a v závěrečné kapitole porovnána. Na obou územích jsou nabízeny služby nadprůměrné kvality. Bylo zjištěno, že na základě kvality služeb nelze jednoznačně určit, který z národních parků je pro návštěvníky atraktivnější.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses