Informační přehlcení a jeho možné řešení produktovou změnou - Novák, Michal; Sigmund, Tomáš; Pohorelec, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se věnuje fenoménu informačního přehlcení. Konkrétně tento pojem definuje, zasazuje do širšího kontextu a popisuje příčiny a zdroje jeho vzniku. Dále rozebírá dopady informačního přehlcení na jedince i společnost. Zároveň zkoumá jeho výskyt v jednotlivých částech informačního procesu (od formulace potřeby získat informace, přes jejich získání až po práci s nimi). Navrhuje v současnosti dostupné možnosti řešení. Práce ověřuje možné snížení informačního přehlcení pomocí simplifikace používání bazarové aplikace. Cílem práce je posouzení, zda tato změna může snížit kognitivní nároky na její používání, a tím i ovlivnit pocit informačního přehlcení uživatelů. Práce došla k závěru, že produktová změna měla pozitivní vliv na smysluplnost i rychlost konverzací, a proto mohla uvolnit kognitivní kapacitu uživatelů nebo vylepšit jejich zkušenost s aplikací.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses