Spotřební chování zákazníků nakupujících v online supermarketech v České republice - Adamcová, Lenka; Šimůnek, Michal, 1976-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem této práce je prozkoumat spotřební chování zákazníků na internetových portálech s potravinami. Práce je zaměřena na vybrané aspekty spotřebního chování, zejména motivy vedoucí k nakupování na potravinových e-shopech. Společně s motivy jsou zkoumány výhody a nevýhody tohoto způsobu nakupování a také změny v nákupních zvycích zákazníků. Dílčím cílem diplomové práce je zjištění nedostatků potravinových e-shopů z hlediska logistiky a návrh doporučení. Pro naplnění cílů je zvolen kvalitativní výzkum, konkrétně polostrukturovaný rozhovor. Výzkum byl uskutečněn s celkově šesti respondenty (4 ženy a 2 muži), kteří byli vybráni kombinací techniky účelového výběru a sněhové koule.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: elektronický obchod; spotřebitelské chování; generace Y; obchod s potravinami; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; electronic commerce; consumer behavior; generation Y; food trade; Czechia; master's theses