Súčasná bezpečnostná politika Ruska z pohľadu kodaňskej školy - Bartošová, Diana; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Lobastova, Svetlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cieľom tejto práce je zhodnotiť aktuálny stav ruskej bezpečnosti, analyzovať hrozby, v ktorých vidí Ruská federácia najväčšie riziko a posúdiť súčasnú bezpečnostnú politiku z hľadiska Kodaňskej školy. V teoretickej časti je predstavený koncept bezpečnosti Kodaňskej školy, analýza jednotlivých sektorov hrozieb a referenčných objektov. V empirickej časti je tento koncept aplikovaný na skúmanie bezpečnostných stratégií Ruskej federácie, ktoré sú spracované v chronologickom slede, aby bol viditeľný posun Ruskej bezpečnostnej politiky. Do tejto časti je zaradené aj kritické zhodnotenie stratégií z pohľadu niektorých výskumných inštitúcií či odborníkov z tejto oblasti. V závere práce sú uvedené sektory hrozieb, ktoré pokladá Rusko za najkritickejšie a predstavenie spôsobu riešenia na ich odstránenie.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses