Rozhodovací proces o nástupnictví v rodinné firmě formou prodeje - Klattová, Lucie (2019)
Diplomová práce se zabývá procesem rozhodování o prodeji rodinné firmy. Tento proces je rozdělený na dvě fáze – rozhodování o formě nástupnictví a následně o samotném prodeji. Cílem této práce je zjištění primární příčiny rozhodování o prodeji a zmapování obou fází rozhodovacího procesu Pro získání odpovědí byla zvolena případová studie, která využívá vytvořeného konceptuálního rámce postihující jak oblast nástupnictví formou prodeje, tak oblast obecného rozhodovacího procesu. Pomocí aplikace konceptuálního rámce bylo možné zmapovat jednotlivé fáze zmíněného rozhodovacího procesu a pomocí diagnostických metod byla odhalena primární příčina. Výstup případové studie poukazuje na nedůvěra majitelů v zaměstnance mimo rodinu jako primární příčinu, která celý proces spustila.