Trendy v interpretaci kulturního dědictví (architektura) - Kubů, Petra; Jarolímková, Liběna; Míšková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce je zaměřena na interpretaci kulturního dědictví v cestovním ruchu a přináší náhled do problematiky jejího aktuálního vývoje skrze diskusi soudobých vlivů a identifikaci trendů. Zkoumá nové možnosti a přístupy, ale i jejich rizika, přičemž se snaží vést k zamyšlení nad žádoucím vývojem tohoto mladého profesního oboru. Nejprve je téma práce zařazeno do obecného kontextu kulturního dědictví a jeho interpretace. Navazující část poté diskutuje dopad různých vlivů, které formují trendy v tomto oboru, a zjišťuje požadavky na interpretaci dědictví pro 21 století. Ty zpracovává do hodnotících kritérií. Částečně také nastiňuje situaci v České republice, kde je provedeno vlastní zhodnocení kvality a vhodnosti různých způsobů interpretace u dvou vybraných architektonických památek (Zámek Kačina a Dačického dům v Kutné Hoře), které vede k formulaci doporučení.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses