Role sociálních médií ve veřejné diplomacii České republiky - Roj, Martin; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá veřejnou diplomacií a sociálními médii. Práce v první části analyzuje důležitost veřejné diplomacie pro dosahování cílů zahraniční politiky státu a technologické vlivy, které podstatně mění její charakter ve 21. století. Druhá část práce nejprve komplexně analyzuje aktéry veřejné diplomacie České republiky a jejich užívání sociálních médií. Dále komplexní analýzu rozšiřuje podrobná komparativní analýza užívání sociální platformy Facebook vybranými aktéry české veřejné diplomacie. Komparativní analýza sleduje schopnost aktérů naplňovat tři základní dimenze veřejné diplomacie v digitálním prostoru - nastolování agendy, rozšiřování povědomí, podněcování konverzace. Na základě srovnání úspěšných aktérů s celkový stavem užívání sociálních médií ostatními aktéry je zhodnocena role sociálních médií ve veřejné diplomacii České republiky. Práce dále navrhuje vhodná opatření pro zlepšení užívání sociálních médií pro účely veřejné diplomacie.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses