Výhodnost modelu vícerychlostní Evropy z hlediska zájmů České republiky - Ščotková, Aneta (2019)
Diplomová práce se zabývá možným vývojem Evropské unie směrem k podobě takzvané vícerychlostní Evropy a výhodností tohoto modelu pro Českou republiku. Na tuto problematiku nahlíží optikou zájmů České republiky deklarovaných ve strategických vládních dokumentech. Snaží se nalézt odpovědi na to, zda by ČR měla podpořit přechod EU k modelu vícerychlostní Evropy a v jakých oblastech by se v takovém případě měla či neměla účastnit hlubší integrace.