Finanční krize a jejich souvislosti s globalizací - Ledecká, Anna (2019)
Cílem této bakalářské práce je potvrdit a zhodnotit souvislost mezi globalizací a finančními krizemi. V práci je zahrnuta teoretická část, která je věnována pojmům globalizace a finanční krize. Další část je zaměřená na konkrétní finanční krize 90. let 20. století a jejich souvislosti s globalizací. V poslední kapitole je znázorněn vliv globalizace na vznik, šíření a dopady světové finanční krize.