Analýza marketingové komunikace přední advokátní kanceláře - Martinková, Nikola; Čermáková, Elvíra; Dvořáková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou marketingové komunikace právnické firmy, konkrétně advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS. Jejím cílem je zmapování marketingové komunikace advokátní kanceláře, její zhodnocení a návrh zefektivnění do budoucna. V práci je popsáno jaké konkrétní nástroje marketingové komunikace firma využívá a jak takto nastavená komunikace pomáhá k dosahování cílů firmy. Práci lze rozdělit na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se věnuje interpretaci základních marketingových pojmů, blíže specifikuje marketing služeb, seznamuje s marketingovým mixem a detailněji pak s mixem komunikačním. Zároveň poukazuje na omezení propagace u advokátních kanceláří, a v neposlední řadě také charakterizuje roli marketingu v dosahování cílů firmy. Praktická část pojednává o společnosti samotné; zabývá se vývojem firmy, analyzuje konkrétní užívané nástroje komunikace a mapuje vývoj marketingových nákladů. Tato část zahrnuje také návrh možných zlepšení budoucí marketingové komunikace, která mj. reflektují hrozby zjištěné sestavením SWOT analýzy. Práce dokazuje, že firma využívá různorodých komunikačních nástrojů a její marketing se vzhledem ke konzervativní povaze advokátního prostředí dá považovat do určité míry za inovativní. Přesto je v nastavené marketingové komunikaci stále prostor pro zlepšení, a to zejména v rámci online komunikace.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses