Mediátor a jeho postavení v mediačním procesu - Pajmová, Lenka; Hásová, Jiřina, 1954-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá osobou mediátora a jeho postavením v mediačním procesu. Jejím cílem je zhodnotit postavení osoby mediátora ve smyslu zákona č. 202/2012 Sb., o mediaci a změně některých zákonů, a to zejména z hlediska požadavků, které na mediátora právní úprava klade, povinností, kterými jej zavazuje, a role, do které jej tím v procesu mediace staví. Práce je strukturována do tří kapitol. První z nich poskytuje základní informační rámec institutu mediace jako takové, druhá se věnuje osobě mediátora zejména co do požadavků na něj kladených a zákonných povinností, kterými je při výkonu své činnosti vázán, a třetí pak roli, do níž zákonná úprava mediátora v procesu mediace situuje, jakožto i mediačnímu procesu samotnému.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses