Dopady sankcií EU a USA na zahraniční politiku Ruské federácie - Uhelák, Filip; Dubský, Zbyněk, 1974-; Stejskalová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cieľom práce je analýza role ekonomických sankcií ako donucovacieho prostriedku v prostredí medzinárodných vzťahov. V prvej časti práca vymedzuje teoretický rámec ekonomických sankcií a predpoklady ich úspechu. V druhej časti analyzuje ekonomické sankcie USA a EÚ na Ruskú federáciu v súvislosti s konfliktom na Ukrajine a skúma dopad sankcií na ekonomiku Ruska a na vybrané sektory jeho ekonomiky. Následne analyzuje aktivity Ruska v konfliktnej časti Ukrajiny počas sankčného obdobia a hodnotí, či sankcie vyvolali požadovanú zmenu v zahraničnej politike Ruska voči Ukrajine.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses