CSR aktivity a spolupráce se školami společnosti Siemens, s.r.o. - Sejáková, Barbora (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na CSR aktivity a spolupráci se školami společnosti Siemens, s.r.o. Cílem práce je představit CSR aktivity skupiny Siemens v České republice, popsat CSR aktivity vybrané organizační jednotky se zaměřením na spolupráci s odbornými školami a na základě výsledků kvantitativního výzkumu dát dané jednotce doporučení pro vylepšení daných aktivit. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola se věnuje charakteristice společenské odpovědnosti firem. V druhé kapitole je představena společnost Siemens AG a skupina Siemens v České republice. Třetí kapitola nastiňuje společensky odpovědné aktivity společnosti Siemens v ČR a obsahem čtvrté kapitoly je představení vybrané organizační jednotky společnosti Siemens a její spolupráce se školami. Pátá kapitola přináší vlastní výzkum a testování předem stanovených hypotéz. Poslední kapitola obsahuje zhodnocení výsledků výzkumu a vlastní doporučení pro vybranou organizační jednotku týkající se CSR aktivit zaměřených na spolupráci se středními školami.