Nekalé obchodní praktiky - Teploukhova, Anastasia; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou použití nekalých obchodních praktik. Cílem práce je vypracování doporučení k rozpoznání nekalých praktik a definování návrhu, jak se lze proti uvedeným nekalým praktikám bránit.První kapitola této práce definuje pojmy spotřebitele a podnikatele. Druhá kapitola obsahuje přehled současné české legislativy, analýzu harmonizace českého práva a priority budoucí spotřebitelské politiky. Dále jsou vymezený základní práva a povinnosti spotřebitele a podnikatele. Práce také obsahuje příklady nekalých obchodních praktik. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření, jehož cílem je zjištění, nakolik dobře jsou spotřebitelé seznámeni s nekalými obchodními praktiky a se svými pravý.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses