Meziorganizační vztahy (sociologická studie) - Bulantová, Támar; Novotná, Eliška, 1944-; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
V teoretické části je věnována pozornost sociologickému pojetí organizací a vztahů mezi nimi, s důrazem na vztahové kontinuum a model meziorganizačních vztahů. Dále zdrojům dat o organizacích, s důrazem na jejich veřejnou dostupnost a empirický sběr dat. V praktické části diplomové práce jsou vybrány subjekty a následně popsány jejich vzájemné vztahy mezi nimi z veřejně dostupných zdrojů. Ve vybraných subjektech je realizováno empirické šetření, ve kterém je pro analýzu meziorganizačních vztahů použita metoda rozhovoru, elektronické formy komunikace za pomocí chatu a webové stránky všech subjektů. V závěru uvedené poznatky se budou týkat charakteristik vztahů mezi zkoumanými subjekty vztaženými k modelu meziorganizačních vztahů.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: sociologie organizace; neziskový sektor; sociální práce; organizační chování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; organizational sociology; nonprofit sector; social work; organizational behavior; master's theses