Ochrana spotřebitele v nájemních vztazích - Mach, Martin; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem diplomové práce je vyhodnotit, zda má nájemce jakožto spotřebitel skutečně silnější postavení než pronajímatel a jak zákon tuto problematiku upravuje. První část vymezuje nájem bytu či domu a dále zákonné úpravy nájmu, které zahrnují nájemní smlouvu, práva a povinnosti smluvních stran, podnájem, společný nájem a také zánik nájmu, kde je zvlášť důležité jak silné postavení nájemce má. Druhá část se věnuje problematice pronájmu v družstevním bytě a srovnání s úpravou nájmu bytu v osobním vlastnictví v České republice. Závěrečná část popisuje realitní kanceláře, a jaké výhody či nevýhody jejich využití přináší.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses