Financování kampaní v USA : role National Rifle Association v prezidentských volbách v USA v roce 2016 - Chytráček, Marek; Vymětal, Petr; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na National Rifle Associaton (NRA) a její zapojení do amerických prezidentských voleb 2016. Hlavním cílem práce je zhodnotit, jakým způsobem se NRA do kampaně k prezidentským volbám zapojila a jaký vliv měly její aktivity na finální výsledek voleb. První a druhá kapitola jsou teoretické, věnuji se v nich americkému politickému systému a financování politických stran se zaměřením na USA. Ve třetí kapitole dochází k představení NRA. Ve čtvrté kapitole lze najít analýzu chování NRA během kampaně k americkým prezidentským volbám 2016. Poslední kapitola se věnuje vývoji NRA a debaty o druhém dodatku po volbách 2016.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses