Právní problematika elektronické evidence tržeb - Chalupská, Alice; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá elektronickou evidencí tržeb, jež byla zavedena do českého právního řádu a jsou s ní spojeny následující cíle: lepší výběr daní, zvýšení inkasa DPH, omezení šedé ekonomiky a narovnání podnikatelského prostředí. Cílem této práce je komplexní pojednání o elektronické evidenci tržeb v České republice, porovnání české právní úpravy a zahraniční právní úpravy a následné zhodnocení současné legislativy. Práce byla zpracována především na základě metody analýzy a komparace, kdy došlo ke srovnání EET v České republice a ostatních státech. V závěru práce dochází ke zhodnocení jednotlivých kapitol a zákona č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses