Trendy v inovačním procesu v neziskových organizacích - Srníková, Claudia; Stejskalová, Irena, 1957-; Blažková, Drahomíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Předložená práce je zaměřena na hledání podkladů ke stanovení trendů v inovačním procesu v neziskových organizacích. Hlavním cílem je ve třech vybraných organizacích s různou právní formou posoudit, zda a jak mají nastaven a jakými prostředky prováděn proces inovací. Teoretická část popisuje vymezení základních definic právních forem dle zákona a dále vlastní vymezení pojmu inovace. Předmětem teoretické části jsou popsané současné trendy, a to především v oblasti sociálních inovací včetně managementu hodnocení. Praktická část je provedena na základě stanovených výzkumných otázek, které jsou podkladem pro šetření v jednotlivých organizacích. Šetřením bylo zjištěno, že některé organizace mají nastavené procesy dle uvedených trendů a k jejich naplnění používají správné kroky realizace.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: neziskové organizace; sociální podniky; inovace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; nonprofit organizations; social enterprises; innovations; master's theses