Interakce informačních systémů a organizační struktury - Kovalčík, Jan; Střížová, Vlasta, 1946-; Králová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Vztah mezi informačními systémy a organizační strukturou je diskutovaným předmětem výzkumů již několik desítek let. Nicméně výzkum v této oblasti je považován za důležitý a potřebný pro častou kritiku nekonzistentních dat a výsledků z výzkumů. Vzhledem k velkému vlivu technologií a informačních systémů na organizaci, je vhodné se této oblasti věnovat. Organizační struktura a informační systémy jako komponenty organizačního designu jsou ve vzájemném vztahu. Tento vzájemný vztah mezi informačními systémy a organizační strukturou je východiskem pro tento výzkum za účelem porovnání stávající literatury s reálnou praxí v organizacích. Diplomová práce si klade za cíl tento vztah prozkoumat v teorii i praxi pomocí kvalitativního výzkumu. Na závěr jsou poskytnuty zjištěné výsledky o současném vzájemném vztahu mezi informačními systémy a organizační strukturou, které poskytují překvapivé zjištění v porovnání s literární rešerší.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses