Analýza cestovního ruchu na Kutnohorsku - Fiši, Tomáš (2019)
Tato bakalářská práce analyzuje cestovní ruch na území destinace Kutnohorska. Definuje základní pojmy cestovního ruchu, zkoumá regionální trh cestovního ruchu, hodnotí současnou situaci cestovního ruchu na Kutnohorsku a navrhuje doporučení pro případný rozvoj území. Bakalářská práce důkladně analyzuje místní poptávku a nabídku cestovního ruchu. Poptávka cestovního ruchu byla zkoumána za pomoci dat z Českého statistického úřadu a z realizovaného dotazníkového šetření. Nabídka cestovního ruchu se v práci podrobně kategorizovala do jednotlivých složek primární i sekundární nabídky. Cílem práce je vyhodnocení potenciálu Kutnohorska na trhu cestovního ruchu a stanovení možných opatření pro podporu místního rozvoje. Výsledky této práce slouží jako analytický podklad pro koncepci akčního plánu, jež se zabývá případnou realizací rozvoje regionálního trhu cestovního ruchu.