Analýza cestovního ruchu na Kutnohorsku - Fiši, Tomáš; Polívková, Jana; Náprstková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce analyzuje cestovní ruch na území destinace Kutnohorska. Definuje základní pojmy cestovního ruchu, zkoumá regionální trh cestovního ruchu, hodnotí současnou situaci cestovního ruchu na Kutnohorsku a navrhuje doporučení pro případný rozvoj území. Bakalářská práce důkladně analyzuje místní poptávku a nabídku cestovního ruchu. Poptávka cestovního ruchu byla zkoumána za pomoci dat z Českého statistického úřadu a z realizovaného dotazníkového šetření. Nabídka cestovního ruchu se v práci podrobně kategorizovala do jednotlivých složek primární i sekundární nabídky. Cílem práce je vyhodnocení potenciálu Kutnohorska na trhu cestovního ruchu a stanovení možných opatření pro podporu místního rozvoje. Výsledky této práce slouží jako analytický podklad pro koncepci akčního plánu, jež se zabývá případnou realizací rozvoje regionálního trhu cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jana Polívková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: cestovní ruch; místní rozvoj; management destinací; regionální rozvoj; Kutná Hora (Česko : oblast); management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tourism; community development; destination management; regional development; Kutná Hora Region (Czechia); bachelor's theses