Progresivní webová aplikace pro správu personálních financí - Nguyen, Thanh Cong (2019)
Tato diplomová práce se zabývá progresivními webovými aplikacemi. Na začátku práce je provedena rešerše progresivních webových aplikací, kde jsou specifikována jejich kritéria a metody pro jejich dosažení. Pro demonstraci progresivních webových aplikací se v rámci této práce navrhuje a implementuje prototyp progresivní webové aplikace pro správu personálních financí se zaměřením na zapisování útraty. Samotná problematika správy personálních financí se nejprve analyzuje pro specifikaci požadavků. Součástí práce je i analýza existujících aplikací řešící tuto problematiku. Dle požadavků se navrhuje a implementuje prototyp aplikace postavené na technologiích Node.js a React. Výsledek implementace je důkladně zhodnocen. Na konci práce je srovnání progresivních webových aplikací s nativními mobilními aplikacemi.