Analýza fundraisingových aktivit vybrané neziskové organizace - Kniha, Darya; Nový, Jan, 1966-; Černochová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Má bakalářská práce je věnována fundraisingovým aktivitám vybrané neziskové organizace. Hlavním cílem je zjistit, jaké fundraisingové metody zkoumaná organizace využívá a na jaké zdroje příjmů je především zaměřena. První část práce je zpracována formou literární rešerše a zabývá se teoretickým úvodem do problematiky neziskového sektoru. V následující kapitole budou představeny pojmy fundraising, fundraiser a budou rozebrány fundraisingové aktivity. Praktická část začíná určením metodického rámce, kde jsem si zadala čtyři základní výzkumné otázky a zvolila následující metody sběru dat: hloubkový polo-standardizovaný rozhovor a analýzu dokumentů. Pro zjištění skutečné finanční situace organizace jsem provedla analýzu zdrojů příjmů. Zjistila jsem, že zkoumaná organizace využívá velký počet fundraisingových aktivit, jež jsou zaměřeny především na budování dlouhodobých vztahů s individuálními dárci. Nicméně vytvořit dostatečně široký a stabilní okruh příznivců se jí dosud nepodařilo. V současné době je proto organizace závislá především na dotacích z veřejných rozpočtů a z grantů od soukromých subjektů.
Vedoucí práce: Jan Nový
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: neziskové organizace; fundraising; dotace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; fund raising; subsidies; bachelor's theses