Investiční možnosti obyvatel ČR - Pelnář, Ondřej (2019)
Cílem této diplomové práce je utřídit a srozumitelnou formou předat začínajícímu investorovi informace potřebné k proniknutí do tématu odkládání volných peněz, tak aby dosáhl zajímavého zhodnocení při rozumné míře rizika. Hlavním cílem je analyzovat možné alternativy, prostřednictvím kterých běžný člověk vstupuje na kapitálový trh a stává se potenciálně drobným investorem. Poskytnout určitý nadhled v jednotlivých možnostech a pomoci mu tak zvolit vhodný nástroj pro zhodnocení jeho prostředků. Dílčím cílem je připravit případného investora na možné obtíže spojené s výkyvy na trhu. V závěrečné části pak na reálných datech analyzovat a zhodnotit vývoj pravidelné a jednorázové investice ve stejném časovém období.