Investiční možnosti obyvatel ČR - Pelnář, Ondřej; Bartošová, Jitka; Prchal, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem této diplomové práce je utřídit a srozumitelnou formou předat začínajícímu investorovi informace potřebné k proniknutí do tématu odkládání volných peněz, tak aby dosáhl zajímavého zhodnocení při rozumné míře rizika. Hlavním cílem je analyzovat možné alternativy, prostřednictvím kterých běžný člověk vstupuje na kapitálový trh a stává se potenciálně drobným investorem. Poskytnout určitý nadhled v jednotlivých možnostech a pomoci mu tak zvolit vhodný nástroj pro zhodnocení jeho prostředků. Dílčím cílem je připravit případného investora na možné obtíže spojené s výkyvy na trhu. V závěrečné části pak na reálných datech analyzovat a zhodnotit vývoj pravidelné a jednorázové investice ve stejném časovém období.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: investice; osobní finance; finanční investování; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; investments; personal finance; financial investments; Czechia; master's theses