Kulturní specifika obchodních vztahů mezi Německem a Českou republikou (případová studie) - Hotařová, Lucie (2019)
Tato diplomová práce se zabývá interkulturní spoluprácí při obchodním jednání mezi Německem a Českou republikou. Cílem diplomové práce je doporučit Čechům postupy při obchodním jednání s německými partnery. Teoretická část popisuje obchodní jednání a kulturu. Jako metodu sběru dat jsem zvolila polostrukturované rozhovory s respondenty z praxe, kteří jednají s německými obchodními partery. Na základě zjištěných kulturních odlišností jsem sestavila doporučení pro Čechy jednající s německými obchodními partnery.