Kulturní specifika obchodních vztahů mezi Německem a Českou republikou (případová studie) - Hotařová, Lucie; Novotná, Eliška, 1944-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce se zabývá interkulturní spoluprácí při obchodním jednání mezi Německem a Českou republikou. Cílem diplomové práce je doporučit Čechům postupy při obchodním jednání s německými partnery. Teoretická část popisuje obchodní jednání a kulturu. Jako metodu sběru dat jsem zvolila polostrukturované rozhovory s respondenty z praxe, kteří jednají s německými obchodními partery. Na základě zjištěných kulturních odlišností jsem sestavila doporučení pro Čechy jednající s německými obchodními partnery.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: interkulturní komunikace; obchodní jednání; interkulturní management; Česko; Německo; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; intercultural communication; negotiation in business; intercultural management; Czechia; Germany; master's theses