Společenská odpovědnost společnosti Lasvit - Pokorná, Dominika; Olšanová, Květa; Vávrová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat společenskou odpovědnost firem a její hlavní pilíře se zaměřením na aktuální trendy. Práce na základě analýzy dotazníkového šetření zaměřeného na pohled zaměstnanců, navrhuje novou strategii společenské odpovědnosti pro českou sklářskou designovou společnost Lasvit. Současně se práce okrajově dotýká užití CSR strategie v prostředí luxusních značek. Z analýzy vyplývá, že se společnost Lasvit společenské odpovědnosti věnuje, její aktivity ale nejsou systematické a postrádají komplexnost. Ve firmě není určena odpovědná osoba, která by problematiku společenské odpovědnosti měla na starost, vedla ji a optimalizovala. Společnost Lasvit by se měla více soustředit na interní aspekty sociální oblasti společenské odpovědnosti, konkrétně na psychické zdraví a vyvážený osobní a pracovní život svých zaměstnanců. Firma by měla zároveň více rozvíjet aktivity podporující životní prostředí a snažit se o větší udržitelnost. Naopak velmi aktivně se společnost angažuje v dárcovství a v podpoře regionu, v němž úspěšně působí. Svou činností navazuje na české tradice a hodnoty a přispívá k obnově sklářského řemesla v Čechách.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses