Ekoturismus jako udržitelná forma cestovního ruchu se zaměřením na ekovesnice - Bryndová, Karolína (2019)
Cílem práce je zhodnotit nabídku ekoturismu se zaměřením na ekovesnice. Konkrétně nabídku turistických regionů a cestovních kanceláří a agentur v České republice. V práci jsou popsány a vzájemně porovnány dvě ekovesnice, na základě čehož je zhodnocen potenciál ekovesnic stát se turistickým cílem ekoturismu. V dotazníkovém šetřením je identifikován profil ekoturisty a na základě toho je i odhadnut potenciál a budoucí vývoj.