Analýza mezinárodního obchodu Severního Porýní - Vestfálska a jeho obchodní vazby na Českou republiku - Dufek, Jiří; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce přináší komplexní analýzu mezinárodního obchodu největší německé spolkové země - Severního Porýní - Vestfálska. V práci je nejprve představena spolková země jako taková, a to se zaměřením na ty faktory, které mají na mezinárodní obchod přímý vliv, jedná se tedy např. o politické, makroekonomické či demografické faktory. V další části práce je již podroben analýze samotný mezinárodní obchod v této spolkové zemi. Současný stav je doplněn o historický vývoj, tak aby si čtenář mohl udělat představu o tom, jakým směrem se mezinárodní obchod v této zemi vyvíjí. Následující část se již zabývá konkrétními formami obchodní spolupráce mezi NRW a ČR. V tomto ohledu zdůrazňuje především vliv státních agentur CzechTrade a CzechInvest na stav a rozvoj vzájemného obchodu. Závěrečná část práce pak na základě faktů a poznatků nabytých v předchozích částech práce předpovídá budoucnost těchto vztahů. K tomu jednak slouží vypracovaná SWOT analýza a jednak hloubkové rozhovory s představiteli dvou zmíněných agentur, které působí v Düsseldorfu.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses