Vliv vybraných osobnostních charakteristik manažera na skupinovou atmosféru - Richterová, Martina; Hiršová, Miloslava, 1950-; Balgová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem vybraných osobnostních charakteristik manažerana psychologickou atmosféru pracoviště. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou část a praktickou část. První část se zaměřuje na vysvětlení a objasnění pojmů potřebných v praktické části. Druhá část, tedy část praktická, obsahuje především vyhodnocení zjištěných výsledků, které byly získány pomocí metody dotazníku. Cílem práce je identifikovat a analyzovat vybrané osobnostní rysy manažera a určit, zda mají vliv na psychologickou atmosféru zaměstnanců ve vybrané nejmenované organizaci. Výsledky dotazníkového šetření jsou následně zpracovány za pomocí korelace dílčích výsledků. Mimo jiné se práce zabývá také určením vztahu mezi těmito vybranými osobnostními rysy manažerů a spokojeností pracovníků, která je získána na základě interního dotazníku firmy. Dále nastiňuje teorii, kde vybraný osobnostní rys manažera má přímou závislost na psychologické atmosféře a spokojenosti na pracovišti u oddělení s kreativním charakterem práce, a naopak existuje nepřímá závislost na odděleních s rutinním charakterem práce.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Keywords: manažeři; pracovní podmínky; extraverze; psychologie osobnosti; pracovní spokojenost; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; executives; working conditions; extraversion; psychology of personality; job satisfaction; bachelor's theses