Optimalizace vybraného procesu firmy Jtekt Automotive Czech Plzeň s.r.o. - Veselá, Klára; Svobodová, Hana, 1961-; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá dnes aktuálním tématem optimalizace a neustálého zlepšování procesů. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy týkající se procesu. Dále pro mapování a vizualizaci procesu jsou využity metody SIPOC, DMAIC, kaskádovitá mapa a vývojový diagram. Vše je podpořeno normou ČSN ISO 5807. Práce také vysvětluje metody pro třídění dat a rozhodování. Pro ukotvení celého tématu jsou uvedeny i základní metody zlepšování jako je Kaizen, TOC, standardizace či brainstorming. Praktická část je věnována samotné firmě, kde je popsán její proces schvalování zlepšovacích návrhů. Tento proces je následně zobrazen vývojovým diagramem, který ukazuje složitost a náročnost procesu. Na základě těchto nedostatků je navrhnuto zlepšení formou tabulky pro lepší evidenci návrhů, která funguje na základě prioritizace. Nové řešení přináší firmě především úsporu času až o 50 %.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses