Vliv sociálních sítí na sociální interakce v reálném světě - Kněnická, Kateřina (2019)
Cílem této práce je analýza vlivu sociálních sítí na reálný život běžného uživatele. Data na rozbor byla převzata z dotazníku, který byl mnou vytvořen a distribuován. Výzkumu se účastnili převážně studenti a absolventi vysokých škol, kteří měli zájem digitální dietu zkusit. Každý, kdo dotazník vyplnil, musel před tím zkusit, jaké to je být bez sociálních sítí, jako jsou například Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Google+ nebo LinkedIn, a to po dobu minimálně 2 týdnů. Výjimkou byly komunikační kanály typu Messenger, WhatsApp, Viber či e-mail. Dále se práce věnuje teoretické části, ve které je zmíněna bezpečnost, zneužití a sběr shromážděných dat, které sociální sítě denně využívají. Výsledky práce by měly především přinést nové a zajímavé poznatky, jak sociální sítě fungují a ovlivňují chování či rozhodování jedince.