Marketing zaměřený na seniory - Byelikova, Yuliya; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této diplomové práce je zjistit, zda senioři představují zajímavý cílový segment pro marketing a retailingové firmy, porozumět jejich nákupním zvyklostem a preferencím v oblasti nákupu potravinových výrobků a výběru maloobchodní prodejny. Práce se skládá se ze čtyř kapitol. První a druhá kapitola práce představují obecné marketingové poznatky o segmentaci trhu a spotřebním chování. Ve třetí a čtvrté kapitole práce je analyzován tržní potenciál skupiny spotřebitelů ve věku 65 a více let, dále je zhodnocena atraktivnost tohoto segmentu pro marketing a retailingové firmy, prezentovány poznatky o spotřebním chování a nákupních preferencích seniorů v oblasti nákupu potravin a výběru maloobchodní prodejny získané během kvantitativního výzkumu. Na základě výsledků výzkumu jsou také formulována doporučení retailingovým firmám.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses