Ukrajina na cestě do EU : proces europeizace - Holubka, Nadiia (2019)
Předkládaná bakalářská práce je koncipována jako jednopřípadová studie analyzující proces evropské integrace Ukrajiny. V teoretické části je vymezen pojem evropeizace a její mechanismus. V empirické části je popsán průběh evropské integrace Ukrajiny a jsou zkoumány důvody, které vedly k její zahájení. Pak se práce věnuje zjištění potenciálních pozitivních a negativních důsledků tohoto procesu a hodnocení existujicích problémů vstupu Ukrajiny do EU a do jaké míry mu brání.